Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Urgröpta

 

 

Du ligger nedsmält
över mig   håret
har fallit
framåt


-


De urgröpta
vi är de urgröpta
utbrutna höljen
vätskan i den sugande
         torkan


-


Förr frös   du
vet exakt när
anglöd slog     när
klockor ställde   in
driver fritt
         onavigerad tid
         svalgets   källarskepp


-


Du sover   låter
det sjunka in
Mezzanin, ett   renrum   
natten andas ut dig
         de har alla
         brister



-


svart glöd
den här timmen
klyver sig ljuset
inom   en färgförändring

fårorna  krattas   igenom


-


kättingspel
filtrerat tillbaka
genom ett vidunders mage

renhet   kvar
         fortfarande
         en renhet
sökt

 

vi urgröpta




Fri vers (Modernistisk dikt) av Tomas Söderlund
Läst 246 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-22 02:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert urgröpt.
Orden och språket är helt lysande. Jag stannade upp lite i tempus, tredje stycket. Läste om allting och dikten bara växte. (applåder)
2012-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund