Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lägenheten i Sundsvall

Idag känns det annorlunda
Jag är för trött för att skrika

Timmarna räcker inte till
Jag sov bort planen för idag
Kanske det var lika bra

Igår behövde jag tanken på att träffa honom
Inte idag
Socialpolitiken kräver bara 5 sidor till av min helg
och det är Gladiatorerna på TV

Idag är en bra dag

och mitt hår är snyggt
Det fick torka av sig självt igår
Naturliga vågor
och jag ska faktiskt till Sundsvall
Mitt älsklingskrypin
Fristaden från starka känslor
Fristaden från relationer
Fristaden från mitt liv

bara jag och mamma

Sedan åker hon hem
och jag får andas in stillheten
i flera veckor
så länge jag vill
titta på änderna vid sjön
gå och handla på ica
ligga i soffan och läsa
och se upp mot skogen
Granarna som reser sig mot himlen
ger mig både Harry Potter och Twilight mystik

och denna plats är som gjord för mig

Denna plats som jag kan överge när jag vill
bara genom ett telefonsamtal
Det är så enkelt
En timme
och så är jag hemma bland utmaningar

Det är därför jag inte ångrar mig
Jag behöver inte oroa mig alls
Jag behöver bara bestämma vad jag ska äta
och diska efteråt
Det är de enda utmaningarna
och ingen bryr sig om jag gör fel
eller tar för lång tid på mig

och jag kan gå på stan varje dag
om jag vill
fast när det är ångestfyllt att göra av med pengar
är det skönast att stanna i naturen
se skidåkarna genom fönstret
och samma ensamma fågel som
sjunger för mig utanför mitt kök

Det här är mitt hem




Fri vers av Elinsomalltid
Läst 271 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-01-21 11:11



Bookmark and Share


  Maria T
Så fint med en fågel
som sjunger
2012-02-05

    tehdog
låter som sidsjön? välkommen till sundsvall, här faller allt i glömska.
2012-01-22

  M M Mannheim VIP
Oh vilken härlig dikt! Du är en speciell gåva till poeter.se och alla vi som läser dina texter.
2012-01-21

  LassO
mysigt och tryggt, lite av känslan jag hade efter skilsmässa och flytt
2012-01-21

    ej medlem längre
En vacker och stundtals hänförande text
2012-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Elinsomalltid
Elinsomalltid