Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På andra sidan det stora svarta hålet i kosmos

så ligger det ett paralellt universum
Och det med en sol och en Jord lik våran
En Jord som nu inte är förstörd för människohand
Är fortfarande ett icke exploaterat paradisland
Men att ta sig dit är inte det lättaste, minsann
För först så måste man lyckas att bygga sig en raket gjord av den hårdaste antimaterian
Det starkaste ämnet som nu finns att tillgå i hela universum
Och det för att på resan inte bli helt komprimerad av trycket och suget som finns i detta
så svarta hål när man bara sugs in i det
Och det för att man ska en chans att kunna ta sig igenom detta så svarta hemska hål
och spottas ut där hel och dann, på den andra sidan
På den andra sidan av universum som nu ligger där helt spegelvänt
gentemot våran
Ja, som nu bara ligger där och väntar på att få bli upptäckt av den numera klarsynte
och barmhärtiga människan...

Ken Cassel
6/2-2012.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 196 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-06 21:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel