Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äldre text, men i ny bearbetning. Tack /Isabel för värdefulla synpunkter.

http://open.spotify.com/track/6jA1EDXarBl4yIGlMdHHGe




Vagn 99

 

 

Genom tågfönstret verkar de inmutade hemmen
märkligt kraftlösa,
liksom avtar med avståndskvadraten
ut i mörkret.
det är hånet,

det är tjurighet;
i rälerna står varje centimeter stål
skuldra vid skuldra med sitt grannstål
och spänner ut vidderna

det är krängningar;
darrningar av arbetande
rörelse
mot kämpande kyla,
fastrotad
tigande syllar och sjungande vagnar
det är ett varmt hugg
genom odöpt granskog

kupén vet föga om avstånd.
bara tre stycken andningars rytmer
det är närhet, vila i rörelse

det är ringande klockor
det är flänsade hjul mot svetsade banor
det är verkningsgrad
timme efter timme efter avfärd
det är den yttre resan,
det är rangerbangårdar,
okänd knutpunkt

det är min

och alla andras
tystnad.




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 296 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-02-20 21:31



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
Texten är klart läsvärd. Den äger originalitet och ordets leklust.
2012-02-24

  zallander
den är bra, jag antar att den "föddes" under en tågresa
2012-02-21

  Erik H.J Hultin
Avslutningen är sublim!
2012-02-21

  Börje Larsson
skriven på ett behagligt språk som man gärna läser mer av....
2012-02-21

    ej medlem längre
genuin beskrivning.
nära inpå, tågrälsens
ljud kan höras.

väldigt bra skrivet..
2012-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund