Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

http://open.spotify.com/track/212za3ZtYU2WHxKsciXuhj




En gång såg jag tavlor

 

 

En gång såg jag tavlor hänga
fritt utan ramar
i den oupphörliga raden av rum
alla dörrar stod avlösta
och rökte sig själva till upplösning mot posterna


En gång gick jag tankspritt
fritt utan ramar
i skuggan styrd av en enda
solskära som nyfiket provat sära dammet
kartritarens övningsstift


En gång lyfte jag en mjuk ostämd skål
samtidigt höll jag en kupad strömkrets
runt ett album där dammet klistrats prydligt
medan beskrivningarna lossnar
vårstenar, äggfossil


En gång skars duken ut
spindelfolket övergav städerna, medgav   
skyskraporna var nyckfulla kritor mot
himmel av uppskjutna rättegångar
ett februariasplöv som ännu bestrider hösten


En gång såg jag livet vars tavelvägg vi måste vara
inringade datum förökar sig i almanackan
uppfyller jorden
alla har ett löfte, en svetslåga, ett tåghjul, dessa tre
och störst av dem?


en gång vände jag mig inåt




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 172 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-02-21 10:06



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Vackra animationer! Här får tavlorna liv, uppfyller oss som människor (även bokstavligt talat). Det kan också vara så att det är vi som har trätt över ramarnas gränsland och blivit tavlor. "En gång..." ger fint mytologiskt skimmer bakom det hela. Det kan också vara rent fysikaliska beskrivningar.
2012-02-22

  Erik H.J Hultin
En välkomponerad och ibland härligt surrealistisk tavla om livshållningar och det man lämnat bakom sig. Som vanligt är avlsutningen samanfattande och träffsäker "en gång väde jag min inåt..."
2012-02-21

  Börje Larsson
behagligt träffande bra.....
2012-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund