Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En lätt redigerad repris ifrån arkivet noll sju


Du ger dig in i elden utan att tveka

trots vetskapen om att du kan bränna dig
Och det riktigt rejält
Men nu så finns det ingen tid att förlora, för det är här och nu som gäller
om du ska ha någon chans att kunna rädda några liv
För vinden som blåser och som tycks tillta hela tiden, gör att elden bara får mera fart och mera driv
Men utan att tveka så springer du in i elden med några bestämda kliv
där du snubblar dig fram i rök och damm
Ja, ända tills du kommer fram till ett litet rum som är rökfyllt
in i minsta tum
Och där så hör du plötsligt i den så sprakande och glödheta elden en liten flicka som gråter
med en hostande röst
då du bara griper tag i henne och för henne mot ditt bröst
Sen så tar du sats och zick-zackar dig ut mot friheten igen
Sen på sjukhuset så säger den lilla flickan
Du är min hjälte
Du är min största hjälte och kommer för alltid att vara min allra bästa vän...

Utan att tveka så ger du dig in i elden...

Ken Cassel
25/2-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 164 gånger
Publicerad 2012-02-25 16:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel