Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Håkan


Min bild av dig

Ryggen framför mig gungar lite lätt,
som träden i en bris

Du kliver dröjande
i spåren av din barndom
där du, bland rötterna, får näring

ur forsen, fjällen, och de mörka skogarna
under frasande norrsken,
ovan hemliga djup,
där harrar gömslas,
sorterar sig i knippen
mot björkens näver

Din skarpa blick för världen
balanserar inom dig
en svärta och en stillhet

Du är inte de välordnade tingens slav
Du ser innanför, inte utanpå


Ditt skratt är varmt
som solnedgångens glöd på tallens stam,
innan den slocknar
och delar natten med oss

 




Fri vers av Madeleine Ågren (Maduska)
Läst 497 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-29 22:27



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker och kärleksfull beskrivning av mannen i ditt liv
2012-03-01

  Måna N. Berger
Kanske ett annat landskap, helt visst en annan människa, men din dikt manar fram en bild inom mig också, av min mor.
"Du kliver dröjande
i spåren av din barndom
där du, bland rötterna,
får näring"
Så ser jag henne framför mig, i hennes barndoms skog.
En vacker hyllning har du skrivit.
2012-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Ågren (Maduska)