Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Amors dåliga dagar.

Nu befinner jag mig
mitt upp i en situation
där den onde i dramat
har vunnit

Min onde vän
som alltid bär mask
samt en trevlig kostym

Han sprätter up ditt hjärta
tömmer det på blod
bara för att få vara någon

Jag hoppas du snarast inser
att du blivit lurad
och att du aldrig
av någon annan än Jesus
kan bli behandlad som någonting annat än skit

Det är min långsamma kamp
som kommer att vara avgörande
för din fortgång

Din fortgång utanför sagan
bubblan
som på kort tid målats upp
men på ännu kortare tid
kommer att suddas ut

Och likaså
din nöjda min

Snart är jag
den enda
som värnar din fortgång
i ett liv med bara tårar

Inga färger
och därmed
inga röda rosor

Bara ett stort grått dunkel
med oklar skärpa

Men trots det
så kommer alla att se
vem boven är

Och att det är jag
som bär en krona
av guld

Amor skjuter ibland pilar
som träffar snett
och jag vet att det är tråkigt
men ingår det i mina åtaganden
att dra ut dem

Jag ber dig
att inte förlora dig själv
i en utopisk dröm

För din mor ställde alarmklockan
och om inte den fungerar
så har din far
en hink fylld med vatten i beredskap

Må min vilja ske
på jorden
så som i himmelen

Dags att vakna

En lycklig död
efter ett sorgligt liv
väntar

På oss







Fri vers av Glömmaren
Läst 275 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-27 19:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Glömmaren
Glömmaren