Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sanna mina ord

i mitt huvud bor orden
inte i någon vettig ordning
snubblar och svingar sig i mina tankar
bubblar och irriterar
kvittrar och motionerar

jag undrar ofta var de kommer ifrån

de väcker mig tidigt på morgonen
pockar på
drar i mig
upp och hoppa
nu ska vi leka

de vaggar mig också till söms om kvällarna
tröga och rosiga
ömma och varma
keliga och veliga
kramar de mig god natt

på sennatten kan de vara rädda
oroliga
virriga
stirriga
hur ska det gå?
varför blir det så?
nä det kommer ej att bli så...

på jobbet radar de upp sig
i prydliga meningar
om hållfasthet och beräkningsprogram
om livslängdsklasser och exponering
om ballastkurvor och behörighet

hemma blir det
läxor och gympapåsar
meditation och middagsmat
skogsvandring och dataspel

i mitt huvud bor orden
men de kommer ofta från hjärtat
när jag betraktar det jag ser
och känner det jag har i mina händer

målbrottssbröl
tonårsgnöl
katthårsdamm
barnbarnshand

...




Fri vers av Gunsan
Läst 363 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-12 14:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunsan
Gunsan