Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

http://open.spotify.com/track/3R9J771v8umuPsdKttvrmI




Egentligen (egentligen inte)

 

blå jasmin,

stålbalkar;

 

vissa av oss går uteslutande till våra arbeten
som en onaturligt sträng kyla, ett Zink (och i bästa fall korall)
men vissa stöter emot dig
som avsiktligt läckande kulspets
i dagbok du föddes som


det upprepas om och om igen på tjuvlästa sidor
du sov aldrig, blundade bara svagt
för tillfällen
när du fick möjlighet att stiga upp naken kl. 4
och gå fram till fönstret


låta det öppna dig
som ett mjukt tinningshål in i rummet
repa en sträng av nyfallen aska
ur din ögonbotten
där taxiskyltar dömts resa sig, krumna som solar

 

                                                    färglös jasmin,

                                                    vattenbalkar;

 

konstruktionen:
du hade en lampa, ett vattenglas och en solkatt
i det rummet
alla tändes och släcktes
oberoende av dig och av varandra
som om du inte såg
som om du höll dem

på ett nedskalat avstånd

för mig och utvalda andra




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 300 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-03-03 14:50



Bookmark and Share


  Erik H.J Hultin
Här har vi ett exempel på poesi i sin fulländing, ord som når bortom orden...! (förstummad)
2012-07-02

    ej medlem längre
ja, håller med föregående talare..
du kan verkligen skriva.. och berör med
orden..
2012-03-05

  Kristina Wallbing
och även denna din dikt gör mig alldeles försjunken.... Mycket, mycket bra.
2012-03-03

  /Isabel
Det är något med dina senaste texter - som att de känns mer, helt enkelt. Fastnade omedelbart och litet extra vid:

"konstruktionen:
du hade en lampa, ett vattenglas och en solkatt
i det rummet
alla tändes och släcktes ..."

Du kan skriva.
2012-03-03

  /Isabel
Oj (är allt jag får ur mig i stunden). Återkommer kanske med något mer konstruktivt.
2012-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund