Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Terapi som fortsätter ännu fem år efter ditt självmord


Bilen in i berget






Du lät ditt hjärta omslutas

av mörkrets kalla vingar

Din livslust blev av sjukdom

frostbeklädd



Så sakta du bleknade

glöden i dina ögon falnade

Tomheten som fyllde dina dagar

fyllde allt till slut



Metall, plast och apati

for rasande mot berget

inga bromsspår

på asfalten



Berget mot ditt liv

ditt liv mot berget

Bilen i trasor

stenen obesegrad



Döden gav dig det lugn

du så länge eftersökt

Du gjorde vad du

ansåg var din rätt



Du släckte det

som redan var slocknat

en falnad glöd

ej längre bestående



Friden ligger tyst

vid minneslunden

midsommarblommorna vittnar

om att det aldrig är för sent



alltid är för sent











Fri vers (Fri form) av Keily
Läst 552 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2012-03-06 08:02



Bookmark and Share


  ceicli
Mycket bra och eftertänksamt skrivet, precis som att du var där.
Det tragiska känns ända in i själen.
2012-09-08

  britt-marie VIP
Fantastiskt
Är så glad att jag upptäckt din poesi!!
2012-04-24

    annikaelisabet
Starkt och fin beskrivning av liv utan livslust och val utan återvändo...
2012-03-12

  Peter Olausson VIP
du kan göra poesi om det så svåra, skapa mening med det som säkert känns meningslöst. Det är en svår konst som du behärskar till fullo. Då blir livet också konst.
2012-03-09

  M M Mannheim VIP
En vacker dikt trots den sorgliga meningen i den.
2012-03-07

  anits VIP
Mycket starkt berörande
och tänkvärt skrivet om hur
skört livet är
2012-03-07

  Anita Brännström VIP
Tack för en sån fin dikt. Du ger mig så många bilder i mitt sinne. Jag målar bilder i mitt huvud då jag läser texter. Du gav mig här många alster.
Dessutom väcker du minnen från en vän för länge sedan som körde rätt in i en bergvägg.....
2012-03-07

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av denna djupa text!
2012-03-06

    Annika J
En oerhört laddad dikt, stämningar , känslor,skeenden. Avslutningen på dikten är skicklig, läsaren kommer inte undan!
2012-03-06

  walborg
Mycket väl formulerade tankar kring en otroligt smärtsam händelse som behöver formuleras och uttryckas genom hela livet
2012-03-06

  Eva Helene VIP
Starkt berörande och välskrivet.
2012-03-06

  bittemi VIP
Stark och känslig text!
2012-03-06

    RosaLi
Otroligt vacker...så gripande talande
2012-03-06

    ej medlem längre
Otroligt tragisk
berättelse mycket fragilt berättad. Kärleken är så närvarande, sorgen och saknaden likaså. Ändå skymtar styrkan över både förståelsen varför och att livet måste gå vidare mellan raderna.

Din gåva att måla med ord är gudabenådad.

Min sympati över din förlust har du, om den nu är något värd.
2012-03-06

  Nanna X
hu så sorgligt. och så fint gestaltat.
2012-03-06

    lory
väldigt stark text om det tragiska slutet..bra skriftat samt hyllning till den själen som lämnade jordelivet...kram på dig
2012-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Keily
Keily