Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
11/3-2012


Farfar II

Farfar,

dina ord hördes knappt men du rörde mitt hår och jag
andas vidare, vill andas din doft, din svaga andedräkt
i dina svaga andetag, ditt stora hjärta slog små slag och

du är död nu, farfar, och jag, jag lever
jag lever och jag fyller snart år, jag fyller snart tjugo
och jag sa att jag vill inte fylla tjugo utan dig, utan din närvaro
utan dina hand på min midja som du alltid gjorde när du frågade
"är du lika duktig som vanligt?" eller sa "du äter som en myra"
jag vill inte fylla tjugo utan ditt gråa skäggstubb, utan ditt
nicorette-tuggande

men jag vill inte stanna upp, inte gå tillbaka, inte lägga mig ner och skrika
för du hade inte velat något annat än att se mig gå framåt.




Fri vers av FysisktMental
Läst 268 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-13 12:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

FysisktMental
FysisktMental