Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland tänker jag när molnen hopar sej fast jag vet att himlen där bakom är evigt blå,


Himladröm,

Så många steg där stenarna din väg förbannat,
så många drömmar i mörkret som aldrig
besannats,

men drömmen

så härlig att nästan nå
men är ju min dröm ändå,

även om chansen var liten
har jag fått rida på en solstråle
som suddade bort alla skuggor,
och smakat lyckan då och då.

även om jag inte kan komma
till himlen, den svävar så högt,
så fåfängt av mej att vilja den nå,


men gott folk
trots allt är det ju himmelen ändå.




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 781 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2012-03-14 00:35



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
jag fått rida på en solstråle
som suddade bort alla skuggor,


____________+++++!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2014-03-12

  louisegirl
Fint skrivit!
2014-02-13

  Nils Teodor VIP
Vacker
2013-01-04

  Maj-Lis VIP
Den var fin
Trots allt är de ju himmelen ändå
2012-08-26

  ULJO
Magiskt vackert skriver du
2012-07-17

  Bibbi VIP
Tycker om.
2012-04-01

    Bodil Sandberg
En underbar hyllning till Livets goda solstråle som håller och famnar!applåder!!
2012-03-22

  Maj-Lis VIP
Så vackert
"Tots allt så är de ju himmelen ändå"
2012-03-20

  Johan Bergstjärna VIP
Vackert!
2012-03-19

  alldamageinside
Som alltid, vackert poetiskt upplyftande.
2012-03-16

  Maria T
Den solstrålen och den lyckan
når ända fram till himlen
2012-03-16

  Mats Henricson
OM himlen finns så hör DU hemma där, om någon gör det så ÄR det Du ,Broder ! Fint skildrat !
2012-03-16

  Anders Nordlander VIP
Härlig känsla och närvaro i dikten
2012-03-15

    ej medlem längre
Är så fint att se ljuset i glimtarna. Och kanske är det just det som är himlen?

Vackert aol.
2012-03-14

  demonsson
Lika ren som vacker och solklar har du fångat orden i denna dikt. demonsson
2012-03-14

    lory
så underbart o ljuvligt
2012-03-14

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Fint med en skön rytm. =)
2012-03-14

  Nina Nightwish VIP
Så vackert och så sant
2012-03-14

  Nasrin
mycket talande och vackert text som vanligt!
2012-03-14

  Mizza
"även om chansen var liten
har jag fått rida på en solstråle
och smakat lyckan då och då."
Applåder!
2012-03-14

  Eva Helene VIP
Den vackraste av alla drömmar och så poetiskt skönt skriver du.
2012-03-14

  Linda CH VIP
Ödmjuk, levande och tilltalande vacker text som bär ända upp i det evigt blå.
2012-03-14

  Anya VIP
Jag är säker på att diktarjaget når himlen. fint ordat!
2012-03-14

    ej medlem längre
Applåder för dessa positiva rader!
2012-03-14

  Sunlight
perspektiv utåt och inåt...
du skriver med en så vördsam och ömsint ton
Så fint...
2012-03-14

  anits VIP
En underbar text som berör
väldigt mycket
2012-03-14

  bittemi VIP
En vacker text som andas tro på livet!
2012-03-14

  Heikki Hellman
Väldigt vackra strofer, som i en saga, berörande!
2012-03-14

  walborg
Så livsbejakande av Dig Du goda människa.
2012-03-14
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol