Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesi för poeter. Del 42 (Glandula submandibularis)

 

När det vattnas i munnen

har du skådat en

läckerbit

Kanske känner du oset

från en stekt entrecôte

med vitlök och

klyftpotatis

eller kanske Din egen

favoriträtt

Det du inte måste veta

är att den ökade

salivproduktionen

kan du tacka

en viss körtel för

som du nog

inte hört

talas

om

(såvida du inte studerat medicin)

 

Glandula submandibularis

låter vackert och är

dess rätta namn




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 589 gånger
Publicerad 2012-03-16 16:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström