Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 

Det knackade åter diskret på min dörr.




Yttersta Dagen - och sedan?



"Så knäfall, du syndiga människa

och bed för ditt eviga liv!"

Dessvärre, du stridbare predikant

så långt når ej mitt perspektiv.


Jag gläds åt min tillvaro, här och nu

och fruktar ej inför min död

jag tackar försynen för att jag får bo

i ett land rikt på allt, utom nöd.


Här fröjdas jag åt varje ljuv minut.

Min livsbild tål ej något annat

än tron på att livet är oerhört slut

när hjärtat har tröttnat och stannat.


Så jag lever grundligt från dag till dag.

För mig är det alldeles givet

att resan är målet. Jag avstår nöjd

från en plats i det eviga livet!





Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-03-22 08:43

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  stenhur
En given kandidat till nästa psalmboksutgåva!
2012-03-22

  Larz Gustafsson VIP
Nej, bed MOT ditt syndiga liv och bed Jesus att Han kommer in i ditt hjärta.
Han är aldrig ute efter att trycka ned någon utan efter att befria.
Märkligt ändå att vissa tycks ha ett sådant behov av att markera distans till kärlekens Gud.
Kan det bottna i en längtan som man i själva verket inte vill erkänna utan försöker värja sig mot?
Så var det för mig i alla fall.
2012-03-22

  Måna N. Berger
Tanken på vilket sällskap man skulle tvingas tillbringa evigheten i kan få vem som helst att hemfalla åt syndigt leverne!
Nej, det blir nog skönt att få sova. Och återgå till vad man var innan man föddes till detta liv.
2012-03-22

    Bodil Sandberg
Nä vad vet vi om sedan ..inte ett skvatt
att leva i Nuet är den enda skatt

applåder för en suveränt bra dikt!
2012-03-22

  Yrre VIP
Helt underbar text du, Applåder!!!!
2012-03-22

    ej medlem längre
Fy fan va bra calle. Döden är det sannaste och finaste som finns,det är dt enda rättvis i livet att vi alla skall dö,jag hoppas döden blir som en skön avspänd sömn,tror inte på gator av guld och harpspel ,hemska tanke.Nietsche skrev att alla gudar är diktarlek,diktarsvek,iboken om Zarathustra,jag blir mer och mer övertygad att så är fallet.Min pappa sa alltid att det finns bara en gud ,penga guden.
2012-03-22

  Carl O Andersson
Här har Du en frände.
Och föresten, . . . Tänk bara . . .
Att sedan tvingas lyssna
till harpospel
i all evighet . . .
Nej tack
2012-03-22
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP