Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Jag vill sjunga om en konung; min tunga är en god skrivares penna" Inspiration Psaltaren 45.


Mitt hjärta diktar en skön visa


Denne konung är densamme

som hela bibeln talar om

men mest psaltaren


där han framstår

i förnedring

och lidande


i bönen och striden

men också i seger

och härlighet


Det hjärta

som diktade

denna brudsång


skådade den himmelske konungen

i hans segerglans

och den

med hans egen härlighet

beprydda bruden

Guds församling


Såsom pennan är blott verktyg

för den tänkande människan


så var denna tunga ett medel

att uttala dessa höga

och himmelska hemligheter

om vilkens fulländning

vi läsa i Uppenbarelseboken


"Du är den skönaste bland människors barn,

ljuvlighet är utljuten över dina läppar;

så se vi att Gud har välsignat dig evinnerligen".


Denna härliga konung

som vi såg förnedrad

bärande våra svagheter

i sin jordiska skepnad

är nu prydd

med oförgänglig

ära och härlighet


icke blott som Gud

utan som förklarad människa

"den skönaste bland människors barn"

vars läppar bringat salighetens budskap till oss på jorden.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-03-24 00:21



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Störtskönt skrivet, ger en härlig känsla att läsa
2012-03-26

  anits VIP
Vackra rader som jag tar till mig
2012-03-24

  M.A.J.R
Ett ljus som måste accepteras i hjärtat
du har gjort en fint text Bibbi
2012-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP