Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bäckvatten

 

Jag tror att man kan förstå människor
bara som bäckfåror


att möta en annan är
att ställa sig vid sin egen sluttning
utifrån betrakta vattnets irrlopp
runt den inövade oredan
av stenar som slutat kännas


det är att lägga i fransiga eklöv
och se vilken väg de tar
vilka som fastnar längs vägen


kanske finns det sätt
att lyfta ur allt vatten
se om det ändå strävar


undersöka om dess temperatur
inte går att beskriva som ett värde
men ändå är svår att bortse ifrån




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 244 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-03-26 16:39



Bookmark and Share


  miljas
Porlande poesi, bokstavligt talat... Ordet "irrlopp" är fantastiskt vackert där det står.
2012-03-26

  Linda CH VIP
Gillar den fantasifulla liknelsen!
2012-03-26

  TrollTörnTrappan VIP
Olika löv fastnar i olika bäckar. Så bra bild, fint sluttande, tänkvärd allegori!!! Vi kanske är sammankopplade i små kanaldeltan?! Där ingens flöde är det andra helt likt, men irrar oss ständigt i närheten...
2012-03-26

  Casbah* VIP
jag läser och stannar upp mitt i och börjar om...vad säger texten, vad vill den..? Till synes uppenbart men vid en andra läsning blir jag tveksam om jag läser den rätt. Hur som helst..mycket bra!
2012-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund