Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fyrdubbel limerick!

En för varje år sedan almanackan startades




29/3: Namnsdagslimerick till Jonas och Jens

 

 Ett tvillingpar, Jonas och Jens

kom faktiskt rätt bra överens

tills de ville vinna

precis samma kvinna.

Då uppstod en viss turbulens...

 

I regnskogarnas Amazonas

sa Jens till sin tvillingbror Jonas:

"Kan en kvinna va värd

denna riskfyllda färd?

Nej, jag röstar för att vi försonas!"

 

Tillbaka i helsvenska Kinna

fortsatte dock elden att brinna

så flicksnärtan, Minna,

fann gott att försvinna:

"Jag är faktiskt ingen mans kvinna!


På hemmet nu Jonas och Jens

slår vakt om sin sista potens,

en ståndaktighet

som dock inget vet

om syftet med sin existens.


Slut




Bunden vers (Limerick) av © anakreon VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-03-29 05:38

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Underbat limerickat! :D Vilken tur att vi har dig här som förgyller våra agar med munterhet, vad skulle vi annars ta oss till :D
2012-03-29

  limerick
I isdansens värld
det vore en quadruppel
som du åstadkommer
utan snubbel!
Bravissimo!
2012-03-29

    Maria Malm
Underbar läsning!
2012-03-29

  thyra
Variationsrikt och underbart kul!
2012-03-29
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP