Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
OBS under konstruktion


Världens avvaktande ögon

Förlåt USA

Har sett på dig så många gånger med föraktningsfulla ögon
och även med kärlek när du nu växt upp
Men har glömt bort att du är ju fortfarande ett barn vi en gång var


Vi må dalta med dig och se dig skämmas bort
Men du liksom vi äldre civilisationer kommer en dag inse att du varit för naiv
och tillslut tröttna

Tyvärr kanske vi inser att vi uppfostrat dig på fel sett innan det var försent
Med dina leksaker och lärande så kanske du förstår en vacker dag


Frågan är bara vad du lär
Utifrån skadorna som du kommer att få och ge då och då efter dina lekar om allvar


Vet att även vi glömmer bort oss igenom dig
Att det är att vara vuxen och ansvarsfull

Men glöm ej att du ger även ny bensin på elden inom våra traditioner
För att sätta allt på prov och snabbt utvecklas



Så hör nu USA
Du är inte ensam vårt lilla barn
För vi vart likadana en gång i tiden
Och det kommer du att förstå en vacker dag
när du ser livet mer ödmjukt



Men vi glömmer också fort ibland
Speciellt med ledare som ej vet hur det är att vara vuxen
Och att vi ibland blir avundsjuka hur det en gång i tiden vart att vara ung


Så vi lär oss utav varandra och blir påminda om hur det är att överleva framtiden






Fri vers av Christopher Constantinos Bernardi
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-08 11:55



Bookmark and Share


  Filosofen2
Metaforen du beskriver vittnar om hur ett barn trotsar,
hur en ungdom blir rebell och till slut finner ro.
2012-04-11

  AUDACITY
Får att tänka på Imperiet av Promoe, min egen resa till USA och hur den förändrade min syn på inte bara USA utan världen och mig själv....

bra skrivet, om allvar, ansvar, mognad och insikt med en humoristisk tvist

Får en känsla av att USA kanske även är en metafor för något annat!?....hmm :)
2012-04-10

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Världens avaktande ögon,
Jag tycker titeln passar perfekt, utan förlåt. Bara USA framför titeln.
Att förfarande USA är ett barn tanke mässig får förlåta sig själva. En gång var dem tappra våra förfäder krigare resande folk, idag obedda mental dysfunktionella blaserade individer.
Jag skulle säja att USA-s befolkning i nuvarande läge uppför sig som ett barn som med stora avvaktande ögon passar på bra tillfälle snatta andras majsmjöl gula kaka. Hela landet med stor spade leta efter guld.
USA säljer inte längre: livsstil, attityden, demokrati.
Diana.
2012-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Christopher Constantinos Bernardi
Christopher Constantinos Bernardi