Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För att få kalla sig människa


så måste man också kunna bete sig som en sådan

Kunna behärska sig

Och inte bete sig som något vilt djur

Män som våldtar

Män och kvinnor som snuskar sig med små barn

Pedofiler

Och så vidare

Och andra allmänt taskigt vaggade små själar

som visst kan göra

det mest sinnessjuka av grejer

Det som inte ens finns med på kartan

För då så är man ingen människa, i mina ögon sett

Och då så har faktiskt de som nu är människor rätten

att jaga dessa små vilda djur

Bara låsa in de i en trång liten bur, där de hör hemma

Och har de otur, så tappar man bara bort nyckeln

Får då så vill man ju knappast heller ha alla dessa individer

ute fria i vår natur

För även de vilda djuren i skogen behöver lite lugn och ro ibland

ifrån sådana monster

För jag vill tro att inget vilt djur i naturen är medvetet

elakt och dumt

emot oss människor

Det är de bara om de är tillräckligt hungriga

eller har fått den äran

att träffa på någon av oss riktigt dumma

så kallade människor

Någon så kallad människa som bara har varit riktigt ful

och skändat något vilt djur

på kul

Skadat det bara för det höga nöjets skull....


Om man ska få kalla sig för människa!

Ken Cassel
9/4-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 177 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-09 14:44



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
En människa är en människa...men det finns människor som är sjuka. Det är en sak för sig. Jag menar att man kan inte säga så som du säger; du förenklar.
2012-04-09

  Ethiwen
Håller med, förstår inte hur vissa tänker ibland. Min ena katt kom hem skadad efter att ha varit borta i flera dagar. Vi tog honom till veterinären men han visste vad som hänt då skadan var för konstig för att ha varit orsakad av en bil. Så vi har ställt oss fråga: Kan någon vara så hemsk att de har sparkat vår katt? Han har varit rädd och ängslig sedan dess. Återigen, jag förstår inte hur människor tänker ibland.
2012-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel