Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


EN VANDRINGSMAN

EN VANDRINGSMAN

Jag är en sökande vandringsman,
en ganska udda figur.
Jag hoppas en gång skall jag
målet nå,
men jag vet inte riktigt hur.

Jag har vandrat på okända stigar,
gått vilse i villande mo.
Jag har vandrat där andra
vandrat förut,
men jag fann där ej trygghet
och ro.

Och om jag beträtt någon annans
mark
så var det ej illa ment.
Jag drog mej ju bort därifrån i tid,
i tid innan allt var för sent.

Jag har vandrat i mörka nätter,
jag har vandrat i gråtunga dagar.
Jag har vandrat på solstänkta slätter,
jag har vandrat i grönskande hagar.

Jag har vandrat bland tistel och törne,
där blodiga revor jag fått.
Jag skall vandra, vandra och vandra
till dess att jag målet nått.

Ingvar Björkdahl
Mariestad




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 274 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-20 20:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl