Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
speciellt i en morgon av dimma och sorger Rökdikterna


Saknar mina cigaretter

Jag saknar
mina cigaretter
cylindern mellan fingrarna
spänsten under det tunna
papperet
gnistorna som tänds
längst inne

mer mer

stigmatiseringen

iförd jeansjacka
ett steg in i skuggan
i djupa dunklet

7 minuters magi
och jag hemma
igen
bland de vaga
vi
som betraktar er
och er kamp
för kropparnas bevarande
ända in
i den deodoriserade evigheten
nykaklad och fräsch

med uppfälld krage
i regnet
handen kupad över värmen
gnistorna av dödlighet
och livshotande strontium

delar jag
över avstånd
stunden
med alla som
ensamma
röker sig genom natten

jag saknar
mitt värn
mot er rättrådighet

saknar
glimten av havet och regnet
jag får
när ni sover

jag saknar
min tjärade
låga dörr
ut i natten
och iväg




Fri vers av lenakarin
Läst 232 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-04-24 11:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hm, bra.
2012-05-20

  Annie b'larsson VIP
Mm...det här var bra.

"...alla som ensamma röker sig genom natten..."

där har man varit.

Gillar också hur orden rinner nedåt och liksom droppar

"ut i natten
och iväg"
2012-04-24

    ej medlem längre
dramatik! spännande text ju, bra!
2012-04-24
  > Nästa text
< Föregående

lenakarin