Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Taxibilar genom stadens neonljus

Taxibilar genom stadens neonljus. Ensamhetens trummor går som en stöt genom Sveriges nätter. Trappan upp till lägenheten, röster vid varje dörr. Vaknar långt innan tidningen kommit, slår på radion, hör den ena tråkiga nyheten efter den andra. Barnsoldater, mord, bränder. Det blåser kallt i världen.

Jag ger dig mina böcker, vill ge dig en värld bortom denna. Berättelser om galna riddare, äventyr på Hornsgatan, och kärlek på svindlande höjder. Ibland måste vi ge upp, släppa garden, ta fighten, för att något nytt skall hända. Sommaren hoppade över mig, vintern tog den.

Det spelar ingen roll längre, hur regnet slår mot rutorna. Nu ser jag över det. Och när jag står där under ösande vatten, flimrar min ungdom förbi genom dropparna. Jag ångrar inget, det gör för ont, sveper jackan om mig, och packar ner minnena i fickan, och dess lärdom skjuter mig framåt.




Fri vers av April skies
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-25 00:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

April skies
April skies