Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill inte hata henne

Han sa
Du är värdefull bara för att du andas

Jag har alltid velat
att han ska säga såna saker till mig
Det tar andan ur mig
Jag kan inte prata,
knappt säga tack

men jag förstår inte vad det betyder
Han vill inte ha mig
Han vill ha mig
men han vill inte ha mig
och allt är i en enda röra
samtidigt som allt är helt förståligt

Man kan älska utan att vara kär
Han älskar mig
Han älskar älskar älskar mig
och vill att jag ska må bra
Han vill inte bara att jag ska må bra
Han KÄMPAR för att jag ska må bra

och han vill att jag ska le
i publiken på hans bröllop

Vad säger man om det?

Visst, det kan jag göra
Jag behöver bara år
Otroligt många år
utan dig
fri från dig
fri från ångest
fri från allt gott och ont

Mitt liv väntar på mig
Jag väntar på honom
Vem ska sluta vänta?

Jag vill gå på däck
Seglen är redan hissade
Horisonten strålar av lycka
Den okända båten skrämmer mig
men gör mig hoppfull
Gud finns där
så jag behöver inte vara rädd

En annan famn har öppnat mitt hjärta
Det har varit stängt för honom i fyra år
Nu är det öppet
Jag kan bli kär i vem som helst
Det spelar ingen roll
Viktigast är att jag är lycklig
Men jag är inte lycklig
Jag är ensam
Desperat
Ångestfull

Jag vill iväg
Nu ska jag hem

men jag vill inte stänga mitt hjärta
Jag vill långt bort
Det kändes så bra att prata med honom nyss
men verkligheten hinner ikapp
och jag har aldrig varit en allt-eller-inget-person
men håller på att bli det
Jag kan inte klara hur mycket som helst
Jag vill inte ha någon jag inte kan få
Jag vill inte ha någon vars frånvaro får mig att vrida mig av ångest
JAG VILL INTE!
Jag vill inte...

och jag vill inte hata henne
Jag vill inte hata någon...
Jag vill inte träffa henne
Jag vill inte veta av henne
Jag vill inte

Jag vill vara fylld av kärlek av den sorten som inte kan skada mig
Jag vill inte gråta
Jag är trött
Jag sover dåligt
Orkar ingenting
Orkar inte försöka
Jag vill bara vila
Jag vill inte vara rädd
Jag vill inte
Jag vill bara vara glad
älskad..

Intensiva känslor är tufft
Tomhet är såklart värre
Lugn är guld

Jag ska vara lugn nu
I stillheten finner man Gud




Fri vers av Elinsomalltid
Läst 395 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-04-25 22:59



Bookmark and Share


  Eric Hellberg
Rörande dikt om kärlek. Kärlek kan vara mycket. Att vara kär betyder inte att man älskar och att älska betyder inte att vara kär. När man helt osjälviskt älskar så växer det fram någonting vackert som jag tycker den här texten beskriver bra. Vackert! :)
2014-06-26

  surface to air
Berörande och grymt bra skrivet! Applåder!
2012-04-27

  Missi VIP
Grymt stark dikt som rör upp känslor i mig som jag trodde att jag hade begravt för gott. För jag har varit där, jag vet precis vad du talar om...

Mitt liv väntar på mig
Jag väntar på honom
Vem ska sluta vänta?

Bra!
2012-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Elinsomalltid
Elinsomalltid