Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
DIKT


VÄLJA LAG

VÄLJA LAG

Rike-Jons-Peters-Johan
är pratsjuk
kaxig och störst.
När barnen skall välja
till laget,
alltid
blir Johan vald först.

Men torpare-Elins-Berta,
den stackarn
blir alltid vald sist.
Hon står där så tafat
och liten,
för henne
blir leken rätt trist.

Så inte ens bland de minsta
har det,
så vida jag vet,
tillnärmelsevis blivit regel,
det där,
om jämlikhet.

Ingvar Björkdahl
Mariestad




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 379 gånger
Publicerad 2012-04-27 13:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl