Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


När våren kom

NÄR VÅREN KOM

Det föll en dag
ett vårligt regn
som smälte snö och is.
Och våren kom
med solskensdar
och ljummen sunnanbris.

Då väcktes liv
i knopp och brodd
av många tusen slag.
Och vårens första
lärka sjöng
så fint för mej en dag.

Det grönskade
i björk och lind
och sipporna slog ut.
Och tranan kom
med ljus i säng,
ja då, var vintern slut.

N u sjunger trast
nu drillar spov,
nu ropar mollstämd lom.
Nu surrar bin
och humlor glatt
i apelgrenens blom.

Ingvar Björkdahl
Mariestad




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 157 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-29 14:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl