Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
DIKT


POST FESTUM



Hände sig så,
jag gick genom staden
allena,
då hördes det skrål,
skrik och skrän,
från stadens idrottsarena.

Gjordes väl då,
ett mål eller så,
eller kanske en passning
bara,
men genast höjdes det
bifallsrop
från mångtusenhövdad
skara.

Tänkte jag då,
när jag gick där
i ensamheten,
folkmassans hyllning
och bifallsrop
förunnas så sällan
poeten.

Ingvar Björkdahl
Mariestad




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 126 gånger
Publicerad 2012-05-05 09:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl