Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Noll sju försökte jag ge mig på att skriva en barnbok Och nu så har jag redigerat och donat lite med alstret som jag skrev då och hoppas att ni nu ska tycka om det? Tacksam för svar...


Proppmätt hos polisen!

Hej på er alla glada barn
För ni är väl glada?
För nu är ju jag här
Ni kanske kommer ihåg mig
Adam även kallad för proppmätt
Den där lill stora killen
Och idag så tänkte jag berätta för er när jag och min skolklass
var på besök hos polisen
City polisen inne i stan

Jo, det hela började med att hela min klass möttes nere vid tunnelbanan
vid Farsta centrum
Helt okej!
Och efter en ganska så lugn men ändå busig färd med tunnelbanan
så var vi alla framme vid T-centralen.
Och därifrån så gick vi den sista lilla biten till polisstationen
vid Wasagatan
Och väl framme där så var alla mina klasskompisar så intresserade
av polisen och deras pistoler
Men inte jag inte
För jag frågade en polisman lite snällt var alla bovarna
var någonstans
Var är bovarna?
Jag vill se bovarna
Då skrattade polismannen så gott och sa

Tyvärr min unge herre, så får du inte träffa på
några bovar idag
Men du ska få chansen att känna på hur det är
att vara en bov
Och så låste då polismannen in mig i en liten cell
på ett par minuter
Och jag kom ihåg att jag tänkte att det här var väl inte
så farligt heller
Men att sitta inlåst sådär en längre tid i det där gråa
dystra rummet
skulle nog skrämma mig tillräckligt mycket, tror jag
Ensam
Läskigt ensam
Nä det verkar inte vara så speciellt kul, så det är nog bäst
att jag bara håller mig i skinnet.
Och sen så vet man ju aldrig om de andra bovarna kan vara
riktigt farliga typer
En massa knarkare eller fyllerister eller våldsmän och bankrånare
och gud vet vad?!
Så nej tack!
Det där var ingenting för mig
Så någon bov eller bandit ska jag aldrig bli lovade jag mig själv

Efter besöket hos polisen så gick vi hela klassen till Burger King
Jo. jag hade fått pengar av min mamma och pappa
så att jag kunde köpa den största hamburgaren som jag någonsin har sett
En med en massa ost på och en massa dressing
Och med en stor påse med pommes fritt
Och en stor Coca-cola med is då, förstås
Smaskens!
Kalas gott alltså
Och jag kallas ju inte för proppmätt för inte...

Och det var allt som jag hade att berätta för er alla barn
den här gången
Men vi kanske syns och hörs igen lite senare någon gång
Till dess
Hej då, så länge!!!

Ken Cassel
5/5-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 175 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-05 20:13



Bookmark and Share


  Lynx63 VIP
Tio i topp :))
2012-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel