Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tänker hon stanna, tro...




Aftontankar i sval men löftesrik maj

Melodi: "Morgon mellan fjällen" (Sv. Ps. 179)


Morgonrocken svänger
döljer skaldens det
Sängen liksom vränger
ut sig med sin smet -
fika med te’t


Morgonrocken kränger
skiftar ebb till flod
Musan ömt den hänger
upp när galge god
visar sitt mod


Morgonrocken slänger
gör den galgen matt
Mot min axel hänger
Musan mest var natt
varje natt


- Men var har du varit
vart försvann väl du?
- Ängder genomfarit
har jag fram till nu
rest för sju


Ack, vad jag har saknat
dig och dina skämt
Om än tårna raknat
tänktes på dig jämt
på dig jämt


- Tänka hjälper icke
utan riktning alls
Icke, säger Nicke
därför ger jag hals
kör en vals


- Valsa mera, skalden!
Slanor skänkes dig
även månganfalden
bana må din stig
Lyss till mig…







Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-05 20:29



Bookmark and Share


  Nanna X
härligt sjunget i morgonrocken!
2012-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP