Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


BARN I EN GALNINGS LAND



Jag såg deras ansikten
i TV-rutan
och det skar mig in
i märgen.
Utmärglade,
hålögda,
dödsmärkta
låg de i sina sängar,
med stirrande blick
i fårade ansikten.
Sjuttioåringar?
Åttioåringar?
Nittioåringar?
Nej,
barn
i en galnings land.

Ingvar Björkdahl
Mariestad




Fri vers av Ingvar Björkdahl
Läst 137 gånger
Publicerad 2012-05-09 13:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl