Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om du har några känslor i huvudtaget för djur


så försök då nu att känna någonting

Såg ett program idag ifrån Vietnam nära Hanoi

Inte så skoj

En björnfarm där svartbjörnarna var inlåsta i riktigt små burar

rad efter rad

Och i de får de leva i hela livet igenom

Och det på grund av vätskan som de har i gallan

som blir till så kallad medicin

Hokus Pokus

Är bra emot det mesta tydligen?

Gamla traditioner

När jag får se ett sådant program, så blir jag ju inte

så speciellt glad

Vill inte tro att det är sant

Fattar ingenting

Vill bara åka dit, och släppa ut alla björnarna

för att krama om de lite grann

Blir så förbannad på människor som emot djuren

bara beter sig som svin

Skulle bara vilja låsa in de i små burar, så får vi se hur lång tid

de klarar av

att sitta där innan de bara tar fram snaran

och hänger sig i närmsta högsta galler

Den lyxen som björnarna inte själva kan missunna sig

i detta så trånga

och skitiga helvete

Självmord!

Ken Cassel
28/5-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 141 gånger
Publicerad 2012-05-28 19:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Människor och djur. Samma sak. Olika perspektiv bara.
2012-05-28

  Katinka VIP
Håller med om att människor inte är bättre än djur. Möjligen mer civilserade men då borde vi vara mer empatiska och inte utnyttja djuren. Beskydda dom istället. Har inte alla varelser rätt till ett värdigt liv?
2012-05-28

  ResenärGenomLivet
Jag önskar att man kunde ha samma omsorg om både människor och djur. Varför ska man inte kunna bry sej om både ock? Jag förstår din reaktion mycket väl.
2012-05-28

    Ken Cassel
Men det har vi ju, så länge du inte är en hemlös
och lever utanför samhället
Rättslös tror jag visst att det heter
Eller
Ut försäkrad...
2012-05-28

  Larz Gustafsson VIP
Märkligt att djuren ska upphöjas till gudomlig status.
Varför har man inte samma omsorg om människor?
2012-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel