Nick Veasey

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bild: Nick Veasey




Det som vajar

 

Likt en sval olycka
i korsningen mellan gatan utanför
och din slingrande
kroppspulsåder

har natten börjat uppstå
tecknar sig som ett grafiskt mönster
framträder i
snigelskalens ränder

i vänster förmak sitter själen
se den omgärdad av palmer
som monokromatiskt delar upp
ljuset
sorterar undan sådant
som gör sig bättre hejdat

i bladens mörka partier
hör du något
nyfiket frigöras
ur ett omärkligt livslångt hölster

det minner dig om
koreografin av gröna blixtar
mellan locken på dina ögon
och ditt själstillstånd
som utgör förebådelsen
och vinddraget,

det första slaget och en klunk av dess vatten




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 243 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-06-13 18:03



Bookmark and Share


  Börje Larsson
en njutning att läsa....
2012-06-20

  TrollTörnTrappan VIP
Spontant trodde jag det rör sig om ett överfall eller ett slaganfall. Hursomhelst är det så fint tecknat att det kan handla om allt från en upptäckt i mikroskop till en uppenbarelse av hela livet.
2012-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund