Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I grekisk mytologi

I bergen Olympos
kastar Zeus sin åskvigg
och Hera sitter på sin tron
Athena klappar sin uggla
och där speglar sig den sköna Afrodite
i Eros spegel
Apollon spelar på sin harpa
och Dionysos dricker sitt vin
Nere på åkrarna dansar Pan
och där går också Demeter
som sörjer sin dotter Kore
som blivit bortrövad
Persefone nu i dödsriket är
som drottning till Hades
Budbäraren Hermes
flyger runt på sina bevingade fötter
Och nere i vattnet
går Poseidon med sin treudd
De finns där
i grekisk mytologi




Fri vers av Missi VIP
Läst 481 gånger
Publicerad 2006-02-04 17:42



Bookmark and Share


    Oraklet
Väldigt bra skrivet!
2011-02-04

  rebecca d VIP
ja, och så ser man de framför sig...:))
2006-02-04

    Richard
Bra.Vackert skrivet.
Ja mytologi är intressant.
2006-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Missi
Missi VIP

Mina favoriter
dina ögon