Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikt tillägnad Rädda Barnen

Nu välver sömnens mjuka brus
kring gårdar och kring gränder,
men ej du somnar i ditt hus.
Nu grälar far, nu gråter mor.
Du knäpper dina händer
och vågar väl aldrig bli stor.
Det tycks så långt till trygga länder.

Du ligger med din knotterhud
och fryser trött och övergivet;
förtränger husets alla ljud
när kvällen fäller sitt visir.
Ditt barndomshägn är rivet.
Ett litet skrämt barn du förblir
igenom hela livet.




Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 613 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-06-25 21:28



Bookmark and Share


    Jane S VIP
Försprånget är stort för barn med andra uppväxtförhållanden. Livet är inte rättvist. Men, i vissa fall kan det vara motsatt. Det gäller att vända perspektiven ibland...
2012-08-09

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av denna förnämliga text.
2012-07-02

  Ljusletaren VIP
Så många, så många barn som kan ha det så här.
Kramar om alla dessa barn och tackar för dina väl tänkta ord.
/kram
2012-07-02

    BetweenTheLines
Så har det varit, so far,på denna bleka asfaltsfär,vi välkomnas med i varierad grad "trist/kul du kunde komma ,här har du din skygglapp, och en ryggsäck. som du ser har jag redan fyllt den lite från vår egen,ja men lycka till då ,eller inte,whatever-å visst ja bara så du vet, det är ditt fel"

fin nästan som en vaggvisa,eller ja kanske inte..temat är ju dessvärre inget nytt,men det är formuleringarna som ger den ny luft,tex "kvällen fäller sitt visir",även om innehållet i sig är ömmande

dock vill jag ju tro att man kan läka,in the end,or possibly right now...nähä

jo men..,ps daktylen i näst sista fick jag smeta lite vaselin på först,men okej,det går
2012-06-26

  © anakreon VIP
Kan aldrig uppmärksammas nog oftaa.
Calle
2012-06-26

  bögpoesi
Bra. "Ett litet skrämt barn du förblir
igenom hela livet."
2012-06-26

  ResenärGenomLivet
Din dikt kändes att läsa...
2012-06-26

  LenaJohansson VIP
jättebra!
2012-06-26

  Kjell A. H Lundin
Precis, alla barn behöver kärlek och värme ...
och inte rädda barn!
Viktigt det du tar upp!
2012-06-26

    ej medlem längre
Kommer osökt att tänka på "Flickan och kråkan". Bra Erik!
2012-06-26

    Loffe
Jag känner vemod när jag läser.
Så fina men ändå så tröstlösa rader.

Att du rimmar väl, det vet du redan.

// Olof
2012-06-25

  walborg
God beskrivning av otrygghet sedan barndomen
2012-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L