Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varandra

hon ville vara ängel,

ge de förlorade barnen allt

så hon lät dem äta ur hennes händer

 

hennes leende lyste högre och vackrare

än alla kyrkklockor i hela världen

alla blåklockor

mellan hennes tinningar rymdes en värld

som går bortom mitt förnuft

 

 

hon brukade gråta när hon såg uppstoppade djur på museum

tittade ut genom det frostade glaset

och såg de gröna kvistarna suddas ut

för att lösas upp i himlens ljusblåa

 

för att lösas upp

för att bli förlöst ur sig själv, sina kedjor

så löste hon två treo comp i ett svart glas

sedan log hon stort mot alla hon träffade

 

och i det sentimentala skimmer

som omger hennes ansikte när jag erinrar mig henne

så vill jag tro att hon var mycket vacker

 

hon var alla kvinnor

som en blodssyster, tvillingsjäl

viskade vårat blod till varandras blod

 

var hon lika fallen som en fågel som brutit sin vinge

ville jag ge henne åter viljan att flyga

 

tända en liten eld i dem där isblåa osminkade ögonen

få henne att darra

resa håret på hennes armar

på hennes bleka armar

 

låta löven virvla i vinden

låta allting lösas upp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av desert star
Läst 192 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-07-07 00:19



Bookmark and Share


    kivu
Känns som det finns mycket sanning här. Av någon anledning associerar jag till dikter som jag aldrig kunde skriva när jag hört en dokumentär om en kvinna som aldrig fick leva, utan bara tuktades hela livet. Och tänker du lyckades skriva det jag inte kunde. Gillar särskilt:

"hon var alla kvinnor

som en blodssyster, tvillingsjäl

viskade vårat blod till varandras blod"

2012-07-25

    nånja
för att lösas upp

för att bli förlöst ur sig själv, sina kedjor

så löste hon två treo comp i ett svart glas

sedan log hon stort mot alla hon träffade


2012-07-24

  Erik H.J Hultin
Oj! En himmelsblå viskning från en okänd (eller?)beundrare, en hälsning till en stor människa. Vem vet jag inte. Som jag läser det finns här en visserligen sval och vemodig pust från det feministiska systerskapets kampdagar, alternativt det heliga moderskapet, vackrast utryckt i viljan att tända det igen "var hon lika fallen som en fågel som brutit sin vinge, ville jag ge henne åter viljan att flyga". Det här Sigrid, är en av dina bästa. Sanslöst bra!!
2012-07-07
  > Nästa text
< Föregående

desert star
desert star