Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


EN VACKER JULIDAG



Här blommar rallarrosor,
här blommar klint och vädd.
Bin och humlor svärmar
i ängens blomsterbädd.
De brummar och de surrar,
de ha så fasligt brått.
I varje liten blomma
de söker honungsgott.


Och över ängen fladdrar,
i rastlös piruett,
en vacker sommarfjäril,
av blomsternektar mätt.
Av skäl den rastlös fladdrar,
därom väl ingen vet,
men fjärilsfladder är väl
var fjärils hemlighet.

Här doftar det av måra
när solen bränner het.
En doft som lätt berusar
en klen och svag poet.
Som bara går och strosar,
av lust och välbehag,
i fagra blomsterängar
en vacker julidag.

Ingvar Björkdahl
Mariestad




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 174 gånger
Publicerad 2012-07-09 09:25



Bookmark and Share


  Palett
Så underbart beskrivet, man är med och känner dofterna och ser färgerna ! 🌹🌹🌹
2012-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl