Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett kort romans


Två människor möts
På kullersten och spårvagnsspår
Gatorna ligger både tysta och tomma
Det är sommar och natten är ljus, solen börjar långsamt stiga
Snart kommer fåglarna vakna
De två själarna som vandrar
Bestämmer sig för att gå åt samma håll
Stannar en sekund, dansar samba på trottoaren
Behöver inte fundera
På vad som ska sägas
Det är något mystiskt över det
Ändå förstår de
Så de säger inte mycket
Mest tittar de på varandra och skrattar
När hon ler med ögonen viker han först ner blicken
När hon ler igen kysser han henne
Hårt, griper tag om hennes nacke
Håller henne nära sig
Säger att det inte finns någonstans bättre
Än just här
Med henne i sin famn
Att hon ska skynda tillbaka
Till honom
När hon måste gå
I mötet med varandra
Glömmer de världen runt om
Ingen av de minns vilken dag det är
För de tillbringar varje natt tillsammans
Tiden går fort när de inte är nära
För att sedan
Stanna upp
När han får lägga händerna runt hennes midja
Som i en dröm
Lever hon
När hon får slingra hans hår mellan sina fingrar
Sedan är det han som måste gå
"Håll dig flytande" säger han när han håller hennes ansikte i sina stora händer och kysser henne en sista gång
"Kom snart tillbaka" viskar hon, skör av saknaden som redan byggt bo i hennes hjärta
Sedan stänger hon dörren
Samlar ihop sina känslor
Och låter de svalna
Fortsätter leva sina dagar som innan de möttes
Men hennes själ är halv
Tills hon får hoppa upp i hans famn igen
Låter minnet av honom
Brinna i hjärtat som en fyr
Så att han en dag ska hitta tillbaka dit




Fri vers av lilla Du
Läst 318 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-07-13 02:00



Bookmark and Share


  Änglaögon
Fint möte i kärlekens tecken...
2012-07-13

  Katinka VIP
Jättebra. Sommarnatt i Göteborg. Kanske ännu bättre utan de 5 sista raderna.
2012-07-13

  Rise Little One
Mycket bra skaldat för en verklig händelse.
2012-07-13

  S.A.I. Steve Lando VIP
härliga känslor, underbara möten
2012-07-13

  ULJO
Vackert i kärlekens möte med verkligheten
2012-07-13
  > Nästa text
< Föregående

lilla Du
lilla Du