Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


SOMMARDAG VID KYRKAN



Lämna allfarvägen.
Far byvägen fram en bit.
Där borta i sommargrönskan
lyser sockenkyrkan vit.
Hon står som en skiltvakt
i grönskan,
beakuggad av askar och lind.
Stanna ett tag i skuggan
vid kyrkogårdsmurens grind.

Stig in genom kyrkoporten.
Känn, luften är sval och skön.
Här inne är rofylt och stilla.
Knäpp dina händer till bön.
Kanske du tvivlar som Tomas.
Bed att du måtte få tro.
Här inne, i fädernas kyrka
du snart skall finna ro.

Ingvar Björkdahl
Mariestas




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 152 gånger
Publicerad 2012-07-23 14:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl