Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Madagaskar är en gammal super kontinent


Världens fjärde största Ö

Lika stort till ytan som Frankrike

Och här bor nittiofem procent mer olika varelser än det gör

någon annanstans på jorden

Så ön har en otrolig mångfald

Ja, så de har även den där trefingrade lilla demonen här

som bara kommer fram nattetid

Den där jättesöta lilla varelsen med sina stora ögon, ni vet

Så på hela ön bara tjuder det av liv och rörelse i denna

så unika regnskog och atmosfär

Lemurer

Ormar

Sniglar

Spindlar

Myror

Kameleonter

Ja, you name it

Så ön har det mesta

Men ön har också en lång historia bakom sig

För, för urbefolkningen så spökar det här

Så efter att de har begravt någon kär här

så gräver de upp graven igen

efter ett litet tag

Och då de med skelletbenen göra någon slags ritual

för att sedan begrava dem igen

Och det här gör de bara för att hedra dom döda

och för att de inte ska

hemsöka dem

Spöka för dom stackars vidskepliga människorna

som tycks bo här

Så Madagaskar kan nog vara väl värt ett litet besök som turist

För det sista som man lär ha här, är trist...

Med vänlig hälsning

Turistnäringen

Ken Cassel
28/7-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 243 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-28 22:22



Bookmark and Share


  filosofian
Haha gullig text!
2012-07-28

  Rise Little One
som språkrör för turistbyrå ;)
2012-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel