Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


AUGUSTI



Nu tystnar sorlet
runt badvikshällar,
nu doftar måran
i skymningskvällar
och äpplen mognar
på apelgren
och daggen faller
i månljussken.

På åkerfälten
där mognar säden
och bären rodnar
i rönnbärsträden.
Tuvängen glittrar
av spindelväv
och svalor flockas
i vass och säv.

Nu lämnar stadsborna
sommarhuset
för nattflyn svärmar
i fönsterljuset
och ugglor skriker
i fur och gran
- då är der bäst
att bo i stan.

Ingvar Björkdahl
Mariestad




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 172 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-08-01 18:37



Bookmark and Share


    Loffe
Stämningsfull och naturskön beskrivning. Jag tycker om den sortens skildringar.

Men att lämna sommarstugan redan i Augusti bara för att nattfjärilar myllrar och ugglor hoar, känns tämligen överdrivet om man frågar mig. Jag ligger hellre vaken till nattrovfåglars ropande än trasslar in mig i sängkläderna, störd av stadens eviga larm.

Tack för läsningen! :)

// Loffe
2012-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl