Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


HÖSTBILD



Det är tyst
i min trädgård
i sensommarkväll,
nu har flyttfågeln
lämnat sitt näste.
Och tusende stjärnor
har tänts på nytt
på nattmörkt
himlafäste.

Det lider mot höst,
nu är sommaren förbi,
med trastsång
i grönskande hagar.
Nu skriker ugglan
i regntung natt
och vildgäss
i höstklara dagar.

Ingvar Björkdahl
Mariestad




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-08-16 09:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl