Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


SENSOMMARMORGON



Tystnat har fågelsångskören,
nu är svarthättan ensam solist,
snart skall hon också tystna
det tycker jag är rätt trist.
Flyktat har fågelsångstiden,
snart har vi höstdagar här,
med flyttfågelsträck mot söder,
då, när ungfågelvingar bär.

Men så är det en gång givet,
tiden flyktar och går.
Dagarna blir till veckor,
veckorna bliir till år.
Så vill jag ock liksom fågeln
till glädje tona min sång,
och göra mig redo för färden
att vingarna bär en gång,

Ingvar Björkdahl
Mariestad




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 262 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-08-17 09:18



Bookmark and Share


  Palett
Mycket vackert med en aning vemod !!
2012-08-17

    R Peiper VIP
Bra!
2012-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl