Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


DÄR HEMMAVID


Vad blev det av din sommar,
blev den som den bort?
Du längtade så mycket,
du hoppades så stort.

Du hade stora planer,
du ville se dig kring.
Du for så långt och vida,
men såg du någonting.

Säg, såg du häggen blomma,
syren och nattviol.
Såg du sippor lysa
som snö i vårdagssol.

Såg du mandelblommor
i månljus juninatt.
Såg du vallmon glöda
i solbelyst rabatt.

Såg du rallarrosen,
såg du glim och vädd.
Såg du älvdansslöjan
i ängens blomsterbädd.

Såg du morgondaggen
i nattens spindelväv.
Såg du svalor flockas
i höstbrun vass och säv.

Säg, for du kring så vida
att du ej hade tid,
att se det underbara
som finns där hemmavid.

Ingvar Björkdahl
Mariestad




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 213 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-08-19 09:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl