Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Philippe

stenrosor 

konserverat kött

 

gamla tider rinner

som en flod

genom huvudet

 

jag kommer att bli

som en uppstoppad fågelunge

på museum

 

med fjädrar vita och tunga som snö

snö djup som havet

 

du är människa

med hud tunn som silke 

din hud utsträckt över ytorna

 

mjölkvita hinnor mellan oss

 

i periferin sjunger alla barn halleluja 

för nu är våren kommen

och mörkret mer och mer avlägset

 

ditt ansikte föddes i mig 

du fanns långt innan verkligheten förde oss samman

en olycka 

 

utanför fönstret på sjunde väningen hörs en ambulans

blåljusen dansar i den regndränkta asfalten

som du och jag en gång dansade

 

lika flyktigt är livet

som en fjärils vingar och känselspröt

 

du är med henne nu

dina fingrar rör vid hennes hud

under tiden jag slickar mina sår rena

 

 

 

 

 




Fri vers av desert star
Läst 160 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-08-24 17:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

desert star
desert star