Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SUMMERN Ä SLUT Dikt på västgötamål


Ja, nu ä dä slut
på dän rägnia summern,
hösten ä kommem
å gött ä-la dä.
Nu slepper en gå här
å vänta, å vänta
på solvarma daaer
som inget ble mä.

I våras då gekk enn
å höppades å trodde,
dä blir nog en varmer
summer i år.
För väärt har ju vart
så bedrövlig länge,
å höppet dä ä ju
dä sista som går.

Män nu ä dä höst,
å dä bästa mä hösten,
enn slepper å jäkta
som en jole förut.
Enn kan ta dä longt
å njuta å prakta,
som nästan ä finast
när summern ä slu.

Ingvar Björkdahl
Mariestad




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-24 20:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl