Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lunne

 

relingen svart och vitt

upphängd inuti vinden, men

 

väderbeständigt, detta

sökande över skumkronor, kuststräckor,

sprittande småfisktransporter;

 

lunnefåglarnas sträva rop

kasar sig ut i vattnet, är

tungt lastade

ismedade kälkar

sturskt över klippbranten

ned

 

surrade med tömda musselskal

nordatlantisk ödslighet

isberg som kalvat i

svartförsänkta trekantsögon
under marsankapellen,

 

kolkokade gråoljerockar:

orangea signalben stungna

rätt ned i berget, fötter av lågande oljefilm

penslade mot det

 

som trampade de

förankringen på sin plats i havet

att inte stäva söderut

och smälta i varmare vatten med

färger att vinna krälande fäste, kanske

 

överglänsa gnistregnen

tecknade mot näbbsidorna

och vågspelet




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 235 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-17 11:31



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Mina trekantsögon drunknar i denna ypperligt klara målning. De människo-maskinella signalbenen speglar fåglarnas?

2012-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund