Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att bygga sitt eget fängelse


kärlek är fångenskap
ögon, hud, närhet, ömhet
fyra väggar
mitt fängelse

du måste gå
låt mig gå




Fri vers av fjädern
Läst 542 gånger
Publicerad 2006-02-10 21:14



Bookmark and Share


    fjädern
ok! vet inte om jag helt förstår...men du menar att rädsla är en del av kärleken? man är rädd att förlora i automonitet, vilket kanske t.o.m. kan ses som ett sundhetstecken...att vara rädd att förlora frihet kanske innebär att man har något värdefullt, som då är smärtsamt att förlora....så tolkar jag dig, men är som sagt osäker.

men om vi enas om att rädsla inte behöver vara ett dåligt tecken i sig, så tror jag att just fängelsebygget och flyktbehovet är en reaktion som i många fall är irrationell...man kan älska utan att förlora sin frihet...men det krävs kanske lite okonventionella metoder...att man frångår det "kontrakt" som man vanligtvis skriver på när man inleder en kärleksrelation...jag tror iallafall att fängelset, som jag upplever det, inte är något annat än ett hjärnspöke som man tror att man måste finna sig att leva i så fort man låtit någon människa komma nära...läge att våga älska. i frihet.
2006-02-10

    fjädern
kan inte kärlek, eller potentiell kärlek, upplevas som ett hot? man vill inte våga (?) älska någon, eftersom man bygger in sig själv i ett fängelse där man förlorar sin autonomitet....det kanske inte ÄR kärlek, men kärleken, eller den potentiella, utgör ett hot mer än något annat...vilket är motsägelsefullt...absolut. there's no fear in love...eller hur sägs det nu...
2006-02-10

    fjädern
ja. det kan upplevas som ett fängelse. men..man bygger det nog oftast själv. i huvudet. så tänker (känner) jag, hur tänker du?
2006-02-10

  Jessica Ewa
Å så målande! Underbart desperat känslofylld text!
Tack!
2006-02-10
  > Nästa text
< Föregående

fjädern