Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett ögonblick i sänder

Den bistra bataljen du så brådmodigt följt genom livet
Har fört dig fram till framtidens fjärran horisont
Kan du kämpa för kärleken och ta det kluvna klivet?
Avgrunden avlägger inga löften till ditt bleka ansikte.

Spelar det någon särskild roll när du nu står stilla?
Hör den hissnande bönen hylla hennes härlighet.
Skölden skall skydda dig sömnlöst mot allt som vill illa.
Du roterar den dag som nalkas genom dimman.

Daggens dyning döljer sanning i bortglömd dröm
Sådana ord som sällan synes spela stort i tysthet
Men dansa du med hjärtat mäktigt i malström
Ty i hemlighet talar hjärtat tydligt om dina tankar




Fri vers (Fri form) av Marcus Gabriel Fors
Läst 201 gånger
Publicerad 2012-10-04 07:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus Gabriel Fors
Marcus Gabriel Fors