Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En reseskildring i sonettform. Läs gärna från 1-10.


Visingsö-sonett #3/10

slå back i maskin krossa ej vår kaj

skepparn lugn tänk att vi är nära

är du en kapten eller en malaj

hur som helst ta det lugnt vi är kära

 

resan har varit lång och vi vill komma fram

gärna hela gärna med detsamma

så ta det varligt med Vises gamla hamn

vi vill ej se den i spillror damma

 

att en stöt det blir vi kan ej blunda för

när fören på vår ark möter kajen

så är det att nå fram precis som sig bör

så har livet ställt det den kanaljen

 

Om båten är en dröm och färden är ett liv

blir då inte framkomst blott ett tidsfördriv




Bunden vers (Sonett) av Alucinor
Läst 293 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-10-03 20:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alucinor
Alucinor