Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom moln

du lyser bortom molnen

står du ren rak och okomplicerad

viker du stilla ner mina armar som ber

till en gud som inte finns

 

för visst har jag tvivlat

de dagar som varit

 

 

jag kommer för alltid att vara havande med en svart katt

men någonstans kan jag be dig förlösa mig

 

kan vi skratta oss loss

ur de bojor som förvred den blå himlen

 

jag drömmer om en dröm

jag en gång hade

 

det var när det fortfarande växte ett kastanjeträd

utanför mitt hus

 

och jag tänkte att den dag jag blir så lång att jag kan nudda den nedersta grenen

så kommer jag att finna dig

 

 

 

 

 




Fri vers av desert star
Läst 235 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-10-12 16:33



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
Mycket välskriven och berörande
gillade lite extra
/viker du stilla ner
mina armar som ber
till en gud som inte finns/

kanske blir det överflödigt med
dom två sista raderna
eftersom det är en sådan stark
bild och känsla man får
av

/och jag tänkte att den dag jag blir så lång

att jag kan nudda den nedersta grenen
så kommer jag att finna dig/

men om man läser
slutet några extra gånger
så blir även det
starkt och sorgligt

mkt bra helhet
2012-10-14

  Dusim
Tyckte det här var en av dina bättre dikter. älskade (och älskar) raden "att vara havandes med en svart katt". det är en stark bild. bra dikt.
men den absolut sista raden, känns lite som att det framgår. som om, du avslutar men ett svar på en fråga du rean svarat på. bara en tanke.
2012-10-13

  Erik H.J Hultin
Fantastiskt fint om bitterdjuv längtan efter gud och kärlek. Kunde inte låta bli att tänka på Per Lagervist när jag läste de sista stroferna, det finns nåt stort och enkelt i det här, nåt med klassikerpotential.
2012-10-13

  cilax VIP
Oj, vad bra, ekelt, rakt, tycker mycket om dikten
2012-10-12
  > Nästa text
< Föregående

desert star
desert star